dijous, 28 de juliol del 2011

El perquè del nom del blog

Aquest és el post inaugural del present blog. Em sento, doncs, obligat a fer almenys dues coses. D’entrada, agraeixo a qualsevol persona que llegeixi aquestes paraules l’atenció dispensada i, en segon lloc, voldria justificar l’elecció del nom.
Per què “Dissidència democràtica”? Aquesta elecció, que ja evidencia que la política i la seva anàlisi i crítica serà el que constituirà el nucli dur del blog, es deu al fet que des d’aquestes pàgines en més d’una ocasió es qüestionarà l’statu quo i no sempre s’assumiran com a sacrosants ni incontestables lleis, marcs polítics o creences generalitzades. Això sí, sempre des d’un escrupolós i sincer respecte per la democràcia, entesa aquesta com a la doctrina que defensa la inviolabilitat de la sobirania popular, el dret d’expressar-se i organitzar-se lliurement i la capacitat d’intervenció de la ciutadania en el govern i en l’elecció dels seus governants. Lògicament, la defensa dels drets humans l’entenc com a indestriable de la democràcia.
Espero que la lectura dels meus apunts no suposi només una despesa de temps sinó que també aporti algun tipus de “valor afegit”. Aquest és el meu propòsit des dels meus modestos coneixements.
Així doncs, benvinguts i gràcies!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada