dissabte, 17 de novembre del 2012

(25-N) Els partits catalans i Twitter

Són nou les forces polítiques que tenen possibilitats reals de ser al Parlament resultant dels comicis del 25-N: CiU, PSC, PP, ICV-EUiA, ERC, SI, C’s, PxC i CUP. Al marge del que diran les urnes, és interessant veure el nombre de seguidors que tenen a Twitter així com algunes de les característiques de la gestió dels seus perfils en aquesta coneguda xarxa social, que bull amb cada campanya electoral.
En el següent gràfic, veiem el nombre d’usuaris de Twitter que segueixen a cada força política (arrodonint al centenar):

Al marge del nombre de followers i el gràfic resultant, podem també fixar-nos en alguns punts:
1) Els quatre partits amb més seguidors (CiU, ERC, SI i CUP) són, a dia d’avui, els únics que han fet ús de l’opció de modernitzar la seva imatge a Twitter gràcies als canvis, inspirats en Facebook, introduïts per aquest portal.
2) La CUP, ICV-EUiA, PP i PxC no retornen el follow (seguiment). SI i el PSC ho fan selectivament i CiU, ERC i C’s de manera quasi sistemàtica.
3) El de PxC és el perfil menys seguit i pitjor gestionat, fins al punt que és l’única formació sense un fons de canal personalitzat que li doni una imatge més corporativa.
4) Els partits que composen la federació de CiU i la coalició ICV-EUiA també tenen compte propi a Twitter. En tots els casos, però, amb molts menys seguidors que el perfil comú.
5) Els perfils analitzats per obtenir les dades aquí exposades són: @ciu (CiU), @Esquerra_ERC (ERC), @solidaritatcat (SI), @cupnacional (CUP), @socialistes_cat (PSC-PSOE), @Ciutadans_Cs (C’s), @icveuia (ICV-EUiA), @PPCatalunya (PP) i @plataforma_cat (PxC).

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada