dimecres, 22 d’abril del 2015

Que n’aprengui Barcelona!

Els 15.000 habitants d’Arenys de Mar poden semblar poca cosa al costat del milió i mig llarg de persones que viuen a la ciutat de Barcelona. Però Arenys de Mar no ha de tenir cap complex davant el cap i casal, la gran Barcelona. I no us parlo només d’una qüestió d’orgull o autoestima arenyenca, sinó de xifres. Si a Barcelona tan sols set opcions tenen possibilitats reals d’entrar a l’Ajuntament, nosaltres tenim les mateixes però apugem l’aposta i hi afegim Solidaritat (continuadora del Bloc), hi sumem l’aliança entre el nucli local de Podemos i el Partit Pirata i, amb això fem els deu, tenim també Junts x Arenys, liderada per l’actual alcalde Estanis Fors. En aquestes condicions, si un partit protagonitza la proesa de passar dels tres regidors, caldrà pensar si erigim un monument al cap de llista a cada rotonda.
Continuant la comparació amb la capital catalana, a Barcelona només 6 o 7 de les nombroses candidatures es repartiran 41 regidors. A Arenys de Mar, fins a 10 llistes lluiten, totes amb opcions, per 17 regidors. Més aspirants que mai des de la reinstauració de la democràcia al nostre municipi. I en espera del vistiplau previsible de la Junta Electoral, més candidatures presentades que als pobles del Maresme amb un volum d’habitants similar: Argentona (8 llistes), Calella (7), Canet (7), Malgrat (6), Montgat (7), Premià de Dalt (6), Tordera (7) i Vilassar de Mar (9). Hi haurà major nombre de sigles al nou consistori arenyenc que a la majoria de ciutats de més de 50.000 i 100.000 habitants. Potser tindrem més grups polítics al consistori que no pas Mataró, ciutat de 125.000 habitants amb 9 candidatures, una menys que nosaltres. I no és tan sols que a Arenys hi hagi moltes forces polítiques, sinó que també estaran més igualades en nombre de regidors que mai. Com es pot veure al gràfic, aquest 2015 Arenys de Mar supera els seus registres anteriors en candidatures presentades:

Definitivament, sembla que posarem Arenys al mapa. Més exactament, al de la hiperfragmentació política i la ingovernabilitat. És exagerada aquesta conclusió? Quants i quins dels deu aspirants aconseguiran entrar? Les respostes, a partir del 24 de maig. Mentrestant, que n’aprengui Barcelona!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada