dimecres, 3 de juny del 2015

(24-M) Arenys de Munt, l’excepció de la norma

Les eleccions municipals del 2015 han suposat un creixement de la CUP arreu. La formació de l’esquerra independentista ha batut registres i expectatives allà on feia oposició o es presentava per primer cop. També als pobles on ha governat durant tota o part de la legislatura 2011-2015. Amb una excepció, la d’Arenys de Munt, una localitat sovint trencadora o rara avis, que s’ha escapat de la dinàmica nacional i comarcal.
Mentre a Celrà (Gironès), Navàs (Bages) i Viladamat (Alt Empordà) la Candidatura d’Unitat Popular ha millorat notablement els seus resultats, al seu feu del Maresme ha reculat. Podem veure l’evolució en vots (1er gràfic) i regidors (2on) als quatre municipis:


Les eleccions al Parlament de Catalunya del 2012 ja van evidenciar que en aquests municipis la CUP, llavors extraparlamentària, tenia una capacitat de retenció de vot elevada (tot i ser uns comicis marcats pel vot útil) excepte en el cas d’Arenys de Munt:


Els resultats del 2015 confirmen aquesta tendència i han estat una de les guspires que han fet exterioritzar la tensió interna prèvia de la CUP local. A hores d’ara, és difícil saber com acabarà el conflicte del partit a Arenys de Munt, un episodi incòmode en un indret simbòlic però, al mateix temps, un fet menor per a una formació política que viu un moment dolç, de creixement més o menys ordenat i consolidació.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada