dijous, 3 de novembre del 2011

(20-N) Un 54% menys de candidatures a Catalunya

Les Juntes Electorals provincials van proclamar, a través del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del 25 d’octubre, la llista provisional de candidatures admeses per participar a les eleccions del Congrés i el Senat espanyols del 20 de novembre vinent. Diferents partits i coalicions van recórrer la seva exclusió, motiu pel qual algunes opcions van ser proclamades en segona instància. Comparant les dades actuals amb les dels comicis espanyols del 2008, es pot constatar un descens en el nombre de llistes que pugnaran per obtenir representació a les Corts Generals de Madrid. L’explicació és la recent reforma de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), que ara obliga als partits sense representació a les institucions a entregar un nombre de signatures equivalent al 0,1% del cens de cada província per a poder’s-hi presentar.
En el cas de la cambra baixa, és a dir, del Congrés dels Diputats, Catalunya passa de 118 llistes a 54, la qual cosa significa un descens del 54%. A continuació, es pot veure el nombre de candidatures a cadascuna de les quatre demarcacions catalanes (entre parèntesi les que hi havia el 2008):
Barcelona 12 (33)
Girona  13 (28)
Lleida 14 (29)
Tarragona 15 (28)
Succeeix tres quarts del mateix a les Illes Balears, on es passa de 20 a 11 candidatures, així com al País Valencià, on les 84 que competien el 2008 en són ara 38. La situació es repeteix a la resta de l’Estat.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada